RSS

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

12 Jul

Κάθε βράδυ, στὶς 10 – 11, συμπροσευχόμαστε μὲ τοὺς γνωστοὺς καὶ ἀγνώστους ἀδελφούς μας ὑπὲρ θείας βοηθείας ἑκάστου, κατὰ τὸ γνωστὸ ἢ ἄγνωστο σὲ ἡμᾶς αἴτημά του.

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

1. Ὑπὲρ ὑγείας καὶ θείας βοηθείας τῶν ἀνθρώπων ποὺ ἀντιμετωπίζουν σοβαρὰ οἰκονομικὰ προβλήματα.

2. Ὑπὲρ ὑγείας καὶ θείας βοηθείας ὅλων τῶν ψυχικῶς καὶ σωματικῶν νοσούντων καὶ ὅσων δὲν ἔχουν κάποιον νὰ τοὺς φροντίσει καὶ νὰ προσευχηθεῖ γι’ αὐτούς.

3. Ὑπὲρ θείας βοηθείας τῶν κατεχομένων ὑπὸ μελαγχολίας καὶ καταλαμβανομένων ὑπὸ τάσεων αὐτοκτονίας.

Τὰ εἰδικὰ θέματα θὰ παραμένουν γιὰ εἴκοσι περίπου ἡμέρες καὶ θὰ εἰδοποιῆσθε γιὰ τὴν ἀλλαγή τους μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου.


Νὰ διευκρινήσουμε ἐδῶ ὅτι στὸν χῶρο αὐτὸ προτείνουμε μόνο Γενικὰ Θέματα, καὶ ὄχι ὀνόματα πρὸς μνημόνευσιν. Ἐὰν ἔχετε ὀνόματα (ζώντων ἢ κεκοιμημένων) ποὺ θέλετε νὰ μνημονευθοῦν, μπορεῖτε νὰ τὰ γράψετε στὴν ἱστοσελίδα μας καὶ στὴν σελίδα μας στὸ Facebook. Ὀνόματα γιὰ μνημόνευση στὸ Ἱερὸ Ἡσυχαστήριο ὑπὲρ ὑγείας καὶ θείας βοηθείας ἐδῶ. Ὀνόματα γιὰ μνημόνευση ὑπὲρ ἀναπαύσεως ἐδῶ. Θὰ πρέπει ὅμως ἐδῶ νὰ τονίσουμε γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μᾶς ζητοῦν νὰ προσευχηθοῦμε γιὰ προσωπικά τους θέματα, ὅτι ἡ συμπροσευχὴ εἶναι χρήσιμη ὄχι μόνο ὅταν προσεύχονται οἱ ἄλλοι, ἀλλὰ κυρίως ὅταν προσευχόμαστε καὶ ἐμεῖς οἱ ἴδιοι. Ἡ προσευχὴ δὲν εἶναι προνόμιο κάποιας κάστας, ἀλλὰ ὅλων τῶν ἀνθρώπων. 

Ἐάν θέλετε, μπορεῖτε νὰ προτείνετε τὸ δικό σας γενικὸ θέμα γιὰ κοινὴ προσευχὴ ἀπὸ τὴν ὁμάδα, ὑποβάλλοντας τὸ σχόλιό σας (κλικ ἐδῶ).

Ἱερὸν Γυναικεῖον Ἡσυχαστήριον “Ἡ Μεταμόρφωσις τοῦ Σωτῆρος”

 

75 responses to “ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

 1. Fotini Athanasiadis Bisibardis

  March 28, 2018 at 4:17 pm

  Na graftoun ola ta ovomata apo pappoudes kai giagiades olou tou kosmou pou palexane kathe diabolo planthi kai na einai panta konta stin alithini alitheia tou kuriou isou xristou amin

   
 2. Πηνελόπη κωνσταντινιδου

  June 29, 2018 at 6:54 pm

  Καλησπέρα σας εύχομαι από καρδιάς να εκπληρωθεί ή επιθυμία μου με την δική σας προσευχή. Θέλω να επιστρέψει το παιδί μου από την Αγγλία και να κάνει εδώ την οικογένεια του να έχουν εδώ τις δουλειές τους και να ζούνε και τα δύο μου παιδιά στην Ελλάδα μόνιμα με το όνομά του Θεού και να είναι πιστοί στην θρησκεία ΜΑΣ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Καλή συνέχεια.

   
 3. Ε. Δ.

  September 28, 2018 at 2:42 pm

  Αιτημα για οικογενειακη ενότητα, αγάπη, ειρηνη και επανασυνδεση και ευλογημενη διευθετηση οικογενειακων ζητηματων. Υπερ υγειας, φωτισμου και θειας βοηθειας:
  Κωνσταντίνου, Ελένης, Θεοκτίστης, Αικατερίνης, Ελευθερίου, Αικατερίνης, Θεοκτίστης.
  Ευχαριστώ.

   
 4. Ελένη Βαρβάρα Σαμούχου

  September 28, 2018 at 3:10 pm

  ΥΠΕΡ υγείας,
  Ιερομοναχου ΕΦΡΑΊΜ
  Ιερομοναχου Κυριλου
  Γερόντισσας Φεβρονιας
  Γερόντισσας Πορφυριας
  Πρωτοπρεσβύτερου Πατερα Στεφάνου και οικογένειας
  Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Σπυρίδωνα και οικογένειας
  Ιερέως Πατέρα Νύφωνα
  Μάρκου, Μαριάννας,Βασιλείου, Μάριου-Πορφυρίου,Χρήστου,Ελευθερίας,Ελένης-βαρβάρας,Δημητρίου,Νικολάου,Χριστίνας,Παναγιώτη,Αναστασίου,Μαρίας,Μαρίας,Μαρίας,Σπυρίδωνος,Δημητρίου,Αλεξάνδρας,Νικολάου,Αικατερίνης,Δέσποινας,Παναγιώτας-Ελισάβετ,Παναγιώτη,Μιχαήλ ,Χριστόφορου,Μάριου-Παρασκευά,Ολυμπίας
  ,Σπυρίδωνος,Ιωάννου,Μαρίας,Ολυμπίας,Φωτεινής,Ορθούλας,Ισαβέλλας.
  Όλων των ανθρώπων της γης
  ΥΠΕΡ αναπαύσεως,

  Γεροντου Νεκταρίου,Αναστασίου-Βασιλείου,Αναστασίου,Θεογνωσίας,Κωνσταντίνου,Κωνσταντίνου,Ολυμπίας,Άννας,Μιχαήλ, Νικολάου,Κλεονίκης,Νικολάου, Αναστασίου ,Σπυρίδωνος,Σοφίας,Ουρανίας,Σπυριδωνος,Αλεξάνδρας,Ολυμπίας,Γεωργίου,Γεωργίου,Γεωργίου, Ευστρατίου,Ματθλδης,Νικολάου,Αθανασίου,Φρειδερίκης-Αικατερίνης,Ελένης,Ειρήνης,Δημητρίου,Ιωάννου, Παναγιώτας,Μαρίας,Αλκμήνης,Ιωάννου, Δημητρίου, Μάρκου,Αντωνίου, Ελένης,Βασιλικής,Ιωάννας,και όλων των ψυχών του κοσμου

   
 5. Ε. Δ.

  March 15, 2019 at 2:37 pm

  Παρακαλώ προσευχή για ψυχική υγεία, φωτισμό και προστασία των μελών της οικογένειάς μου μετά από διαζύγιο. Ευχαριστώ

   
 6. ΓΙΩΡΓΟΣ

  March 16, 2019 at 7:19 pm

  Παρακαλώ τήν προσευχή σας για απαλαγή και απεξάρτηση από αλκοόλ και τσιγάρο.

   
 7. Χρυσα

  March 22, 2019 at 10:53 pm

  Υπέρ της νεολαίας που δε γνωρίζει πια Χριστό, κατεστραμμένα ηθικά παιδια

   
 8. Χρήστος

  June 20, 2019 at 10:54 am

  Καλημέρα σας
  Θα ήθελα να προτείνω κάθε βράδυ να λέει το πάτερ υμών όλος ο πληθυσμός της πατρίδας μας
  Εκεί περίπου κατά τις δέκα το βράδυ
  Αλλά να λέγεται από όλους
  Και ας είναι οπουδήποτε στις δουλειές τους είτε κινούνται είτε είναι ακίνητοι είτε ξαπλωτοι.
  Αλλά να λέμε όλοι το Πάτερ υμών.
  Σας ευχαριστώ ο Θεός μαζί σας

   
 9. Γεωργία

  July 21, 2019 at 8:39 am

  Καλησπέρα σας,

  προτείνω προσευχή υπέρ θείας βοηθείας και φώτισης κάποιων ώστε να μάθουν ή να θυμηθούν ποιο σοβαρό αρνητικό γεγονός συνέβη σε αυτούς σε πολύ μικρή παιδική ηλικία (πριν την ηλικία των 5 ετών) και έτσι να μπορέσουν να θεραπευθούν, με τη βοήθεια του Θεού.

  Επίσης, άλλη προσευχή είναι για αποφυγή μεγάλου και φονικού σεισμού.

  Ευχαριστώ.

  Η Παναγιά μαζί μας

   
 10. Γεωργία

  July 21, 2019 at 9:03 am

  Συμπλήρωση στο προηγούμενο μήνυμα: προτείνω προσευχή υπέρ θείας βοηθείας και φώτισης των ανθρώπων για να θυμηθούν ή να συνειδητοποιήσουν ή να μάθουν ποια είναι αυτά που τους επηρέασαν όταν ήταν παιδιά και έγιναν αιτία για την αρνητική εξέλιξη της προσωπικότητας και της ψυχικής τους κατάστασης και για την απομάκρυνση τους από τον Θεό.

  Ευχαριστώ και πάλι,

   
  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ

   July 21, 2019 at 1:02 pm

   Από τον πνευματικό μου άκουσα ότι δεν έχει σημασία να ψάχνουμε τις αιτίες της τωρινής μας κατάστασης από την παιδική ηλικία αλλά να παλεύουμε κατά των παθών όπως η Εκκλησία και η πατερική διδασκαλία ορίζει. Γιατί, και να βρούμε τις αιτίες στην παιδική ηλικία ( μιλάμε για τις ξεχασμένες αιτίες, αυτές που πλέον βρίσκονται στο υποσυνείδητο), πάλι κατά των παθών μας θα έχουμε να πολεμήσουμε. Ο αγώνας δεν αλλάζει.

    
   • Γεωργία

    July 21, 2019 at 8:43 pm

    Ο αγώνας δεν αλλάζει αλλά αλλάζει το επίπεδο αυτογνωσίας μας, ο αγώνας μας γίνεται πιο αποτελεσματικός, δεν αναλωνόμαστε στο να κατηγορούμε τον εαυτό μας για όλα και μπορούμε να είμαστε πιο συγχωρητικοί προς τους άλλους (και προς αυτούς που μας επηρέασαν αρνητικά στην παιδική μας ηλικία). Με την θεία βοήθεια είτε στην μορφή της θείας φώτισης είτε με κάποιον άλλο θαυμαστό τρόπο όλα μπορούν να μεταμορφωθούν στα μάτια μας.

    Ο Άγιος Πορφύριος, μέσα στις ψυχές των ανθρώπων που τον επισκέπτονταν, έβλεπε και το μακρινό παρελθόν τους και έτσι τους συμβούλευε καλύτερα. Έκλαιγε πολύ γι΄αυτά που τους συνέβαιναν ή τους είχαν συμβεί και έπαιρνε τους πόνους τους.

     
 11. Ελένη Βαρβάρα Σαμούχου

  July 21, 2019 at 9:32 pm

  Παππουλάκο μας σε ευχαριστούμε καθημερινά για όλα όσα πρεσβεύει για όλους μας.ο Μεγαλοδυναμος Θεός μας ας φωλιάσει μέσα και στα πιο βαθειά μέρη της ψυχής μας και ας μας μεταμορφώσει γιορτάζοντας καθημερινά μαζί Του όλα. Θεέ μου λυπήσου μας,συγχώρεσέ μας και καθοδήγησέ μας σε όλα, κάνοντας μας να καταλαβαίνουμε την συνείδησή μας.Αγιέ μας επισκέψου μας και βοήθα μας όλους μας σε όλα όσα πιστεύεις εσύ ότι έχουμε ανάγκη .

   
 12. Τινα Πολυζου

  January 5, 2020 at 1:26 pm

  Υπέρ υγείας: Δημητρίου ,Χρήστου, Μαρίας.,Γεωργίου, Αρχοντούλας, Νικολάου, Αναστασίου.

   
 13. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

  March 17, 2020 at 11:10 am

  ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  ΙΩΑΝΝΟΥ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ!

   
 14. Theologian Christakakos

  July 23, 2020 at 8:08 am

  Γι ‘αυτούς που ταλαιπωρούνται πολύ.

   
 15. Δήμητρα Τρίκαλα

  January 16, 2021 at 2:01 pm

  Εμείς έχουμε 3 αγόρια που δεν παλεύουν όπως θα έπρεπε για το παρόν και το μέλλον τους. Η αλήθεια είναι ότι με βαρύνουν πολλά λάθη, γιατί ο πατέρας τους είναι εξαιρετικός. Το ένα όμως παιδί μας είναι πολύ τραυματισμένο ψυχικά και πονάει πολύ κι εμείς μαζί του. Αυτός είναι ο Θωμάς! Τα ονόματα που θέλω να ευχηθείτε είναι Θεοδόσιος, Κωνσταντίνος, Βασίλειος, Ελένη, Πολυχρόνιος, Δημήτριος, Ευάγγελος, τέκνα
  Σας ευγνωμονώ.
  Εύχομαι το μοναστήρι σας να είναι όπως το ήθελε η καρδιά του παππούλη!!!

   
 16. ΜΑΡΙΑ ΚΟΙΝΑΚΗ

  September 13, 2021 at 10:48 am

  Διάβασα ομιλία Αγιου Πορφυρίου για εξωσωματικές…και θα ήθελα μία γενική προσευχή για τα άτεκνα ζευγάρια και το θέμα της εξωσωματικής. Να μας φωτίσει τι να κάνουμε.
  Ευχαριστώ τον Αγιο για όλα
  Μαρία

   
  • Έλενα Σαμούχου

   September 13, 2021 at 11:44 am

   Καλημέρα σας ολα ειναι κατα διάκριση.Συγχωρέστε με αλλα όλα είναι κατα διάκριση..ο Γεροντας ποτε δεν μιλουσε γενικά ,αλλα πάντα με διάκριση σεβόμενος πάντα την ψυχή του κάθε ομιλητή.Πάρτε την ευλογία του πνευματικού σας και επίσης ην ευλογία της ηγουμένης της γερόντισσας Φεβρονίας, της ανηψιάς του Αγίου.Εύχομαι ολοψυχα η Παναγία Ιεροσολυμμήτισσα να σας ευλογήσει με τεκνο πολύ σύντομα και ο Άγιος μας να πρεσεβύει για εσάς..φιλικά,Έλενα

    
   • Msria

    September 13, 2021 at 12:29 pm

    Ευχαριστούμε πολύ

     

Γράψτε το αίτημά σας

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: